onsdag 26 augusti 2015

Glutenfri kladdis


Oavsett om vi tål gluten eller ej så sägs det att det är bra att minska på gluten. Om det är rätt eller fel har jag ingen aning om och lägger ingen värdering i alls men då en av våra gäster häromdagen är glutenintolerant så blev det en glutenfri kladdkaka. Ni som följt mig ett tag vet att kladdkaka är en kaka som jag inte brukar lyckas med. Men denna blev riktigt god tyckte jag. 

Glutenfri kladdkaka

75 g smör
3 ägg
2 dl socker
3/4 dl kakao
1,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Smält smöret. Blanda samman ägg och socker. Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med smör och mjölk. Smeten blir ganska lös. Häll i form. Jag använde bakplåtspapper i min form men gillar du kokos kan du smörja en form och bröa med kokos. Baka på 175 grader i ca 20 minuter. Servera med grädde och eventuellt lite bär.

Ha en fin fin dag.
Kram // A

6 kommentarer:

  1. Kladdkaka är hur gått som helst :) så denna måste provas tack :)
    Hoppas du får en underbar onsdag
    Kramis

    SvaraRadera
  2. Det här kopierar jag rakt av! :-) Min tanke är att minimera gluten framöver, då jag upptäckt att min lite uppsvällda mage blir mindre om jag utesluter gluten. :-) Kramizz o ha en fin onsdag/Laila

    SvaraRadera
  3. Bra att ha några ess i ärmen när det dyker upp allergiker!

    SvaraRadera
  4. Denna ska jag baka på jobbet i helgen.
    Har en kollega som är glutenallergiker.Ha en skön dag./Agge

    SvaraRadera
  5. Vi har också en som är glutenallergiker i vår släkt. Så jag bakar mycket utan gluten när hela flocken samlas.
    kram mamma c

    SvaraRadera
  6. Tack för tipset!! Testar ju att vara utan vetemjöl och tar glatt emot tips om just fikabröd, för det är det enda jag saknar :-)
    Kram.

    SvaraRadera