Då kunde jag inte hålla mig längre utan nu fick det allt bli att baka semlebullar. Det är ju allra godast med em hembakad bulle tycker jag. Även om jag firtfarande säger att semlewrappen som jag åt förra året till och med slår den hembakta men men. Hur äter ni helst er semla?
Vi ni baka mina bullar så går receptet såhär.
Semlebullar
50 g jäst
6 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl socker
2 nypor salt
1 tsk kardemumma
150 g rumstempererat smör
14 - 16 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och häll över jästen. Blanda och häll i ägg, socker, salt, kardemumma och klicka i smöret. Blanda i mjöl och Knåda till en smidig deg. Låt jäsa i 60 minuter. Forma till lagom stora bullar. Lägg på plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med ägg och baka av på 200 grader i ca 10 minuter.
Sen kan du göra din semla hur du vill. Bullen är även god som en vanlig slät bulle tycker jag.
Kram // A
Jag äter det helst inte alls. Gillar inte grädde, marsipan och mycket bröd, så då blir det bara toppen kvar ;)
SvaraRaderaJag gillar ju inte semlor, men wrappen vill jag testa:) kram o trevlig helg
SvaraRaderaJag ÄLSKAR hembakade semlor. Helst dina. Pallar inte att baka bullar nu. (fattar du vinken)
SvaraRaderaMums så gott! Än har jag inte prövat någon, men det börjar vara dags. Ha en fin fortsättning på helgen. Kram
SvaraRaderaMums vad gott kram Diana
SvaraRaderaJag tycker inta att hembakade semlor är så goda, men det kan bero på att jag inte hittat det perfekta receptet än. För några år sen hittade vi kondiset med den perfekta semlan... Mjukaste Bullen, godaste mandelmassan med små bitar i och fluffigaste grädden... Tyvärr stängde de igen och sen har vi inte hittat den perfekta semlan efter det. Men möra i alla fall...
SvaraRaderaKram J