onsdag 19 oktober 2016

LyssnaFörr tänkte jag mig själv som en bra lyssnare men nu på senare år får jag nog erkänna för mig själv att det är jag inte. Jag kan komma på mig själv många gånger att jag sitter eller står och jag lyssnar men jag hör inte vad som sägs. Kanske beror det på brist av intresse men ibland kan jag faktiskt känna att jag är intresserad men ändå så blir det så. Jag kommer bara inte ihåg och det fastnar inte. För att vara helt ärlig vilket är lite jobbigt ibland så beror det nog på att jag har för mycket annat i huvudet och kan helt enkelt inte koncentrera mig på samtalet. Det är inget jag är stolt över och nu tänker ni....ingen idé att prata med henne, men klart lyssnar jag på just dig och vad du har att säga till mig. Det händer inte alltid 
Många pratar också om att lyssna på sin egen kropp. Det fungerar oftast sådär. Jag och min kropp pratar inte alltid samma språk. Min kropp är liksom indelad på två, ena sidan säger en sak och den andra en annan och inte alltid kommunicerar dom på samma plan. Hur ska jag då där i mitten kunna förstå?
Jag tror att jag kanske ska lugna ner mig lite och ta det lite mer chil,  hopps att det är så just min kropp menar. Jag jobbar i alla fall på det.

Önskar er en bra mitt i veckan onsdag och glöm inte att lyssna på er själv.
Kram // A

4 kommentarer:

 1. Har man lite mycket som rör sig uppe i skallen är det lätt att man helt faller bort ifrån det man just nu och då står och lyssnar till. Fast man tycker den personens berättelse är intressant. Det har hänt mig med.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. måste erkänna - det händer mig med!
  En härlig kväll önskar jag dig!

  SvaraRadera
 3. Precis samma här..... jag lyssnar, men hör inte och tar inte till mig....jag tror att det är fullt i hårddisken. Jag tränar på att lyssna och tänka på bra som sägs men kan inte... Men det är väl bara att träna vidare, och försöka tömma hårddisken så att nytt får plats.
  Kram J

  SvaraRadera
 4. Ja du, skönt att läsa dina rader...för jag känner igen mig! Tyvärr! Man vill vara i NUET men är både framåt och bakåt, lyssnar med ett halvt öra och minns hälften...
  Jag ska bättra mig, ta ett djupt andetag och LYSSNA!
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera