Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1.5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hackad mandel
Smält smör och häll i saffran. Blanda i ägg samt övriga ingredienser. Dela degen på tre och rulla ut till plåtslånga längder. Grädda på 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut och skär sneda skorpor. Vänd och lägg snittsidan upp. Sänk ugnen till 125 grader och grädda ytterligare 10 minuter.
Njut och baka ytterligare en sats 😊
Kram // A
1 g saffran
2 ägg
1.5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hackad mandel
Smält smör och häll i saffran. Blanda i ägg samt övriga ingredienser. Dela degen på tre och rulla ut till plåtslånga längder. Grädda på 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut och skär sneda skorpor. Vänd och lägg snittsidan upp. Sänk ugnen till 125 grader och grädda ytterligare 10 minuter.
Njut och baka ytterligare en sats 😊
Kram // A
Mums så gott det där såg ut.
SvaraRaderaKram Mamma C
Älskar saffransskorpor, glömde att göra förra julen så i år ligger de överst på att-göra-listan. Kram J
SvaraRaderaMmm såg ditt inlägg på insta imorse, när jag vaknade, och blev lite sugen, så jag får nog också göra lite skorpor. :-) Kramizz Laila
SvaraRadera