måndag 7 november 2016

Saffransskorpor

Saffransskorpor 

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1.5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hackad mandel

Smält smör och häll i saffran. Blanda i ägg samt övriga ingredienser. Dela degen på tre och rulla ut till plåtslånga längder. Grädda på 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut och skär sneda skorpor. Vänd och lägg snittsidan upp. Sänk ugnen till 125 grader och grädda ytterligare 10 minuter.

Njut och baka ytterligare en sats 😊

Kram // A



3 kommentarer:

  1. Mums så gott det där såg ut.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  2. Älskar saffransskorpor, glömde att göra förra julen så i år ligger de överst på att-göra-listan. Kram J

    SvaraRadera
  3. Mmm såg ditt inlägg på insta imorse, när jag vaknade, och blev lite sugen, så jag får nog också göra lite skorpor. :-) Kramizz Laila

    SvaraRadera