Det var länge sedan jag bakade ett pepparkaksbröd men nu har det hänt. Gott och lite festligare än annat bröd till fikat. Med smör och en smakrik ost till blir det extra smarrigt. Jag fick testa denna med Smartson från Boxholms ost, deras ekologiska val och den var riktigt god. Brukar ni köpa ekologiskt?
Pepparkaksbröd
2 dl socker
2 dl sirap
3 dl vatten
50 g smör
Koka upp tills sockret och smöret har smält. Tillsätt:
4 tsk pepparkakskrydda
2 tsk kanel
4 tsk bakpulver
8-9 dl vetemjöl
Häll upp i ugnsform och grädda på 175 grader i 35 minuter.
Det blir nästan som Skåne pepparkakor. Smaka om ni inte har gjort det innan.
Kram // A
Det där har jag aldrig provat, så tack för receptet. Ibland köps det ekologiskt.
SvaraRaderaKram Mamma C
Ohh så gott det låter! Det har jag aldrig smakat...
SvaraRaderaFredag igen, skönt!
Ha det gott och kram,
Titti
Försöker tänka på att köpa ekologiskt, det ser gott ut !! Kram Gunilla
SvaraRaderaÅ låter gott. Även jag har ett sådant gottebröd men det är ett julmustbröd��
SvaraRaderaIbland blir det ekologiskt, dock inte alltid. Det var längesedan jag bakade bröd, men det är himla gott med hembakat.
SvaraRaderaKram Helena
Gott! Skulle passa till julbordet. Men pepparkakor passar ju året runt egentligen.
SvaraRaderaKRAM Anna
Åh vad gott med pepparkakssmak, blev jag jättesugen på :) men jag har aldrig bakat bröd med det i. Kram Suss
SvaraRadera