torsdag 23 februari 2017

Pepparkaksbröd





Det var länge sedan jag bakade ett pepparkaksbröd men nu har det hänt. Gott och lite festligare än annat bröd till fikat. Med smör och en smakrik ost till blir det extra smarrigt. Jag fick testa denna med Smartson från Boxholms ost, deras ekologiska val och den var riktigt god. Brukar ni köpa ekologiskt?

Pepparkaksbröd

2 dl socker
2 dl sirap
3 dl vatten
50 g smör

Koka upp tills sockret och smöret har smält. Tillsätt:

4 tsk pepparkakskrydda
2 tsk kanel
4 tsk bakpulver
8-9 dl vetemjöl

Häll upp i ugnsform och grädda på 175 grader i 35 minuter.
Det blir nästan som Skåne pepparkakor. Smaka om ni inte har gjort det innan.

Kram // A 

7 kommentarer:

  1. Det där har jag aldrig provat, så tack för receptet. Ibland köps det ekologiskt.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  2. Ohh så gott det låter! Det har jag aldrig smakat...
    Fredag igen, skönt!
    Ha det gott och kram,
    Titti

    SvaraRadera
  3. Försöker tänka på att köpa ekologiskt, det ser gott ut !! Kram Gunilla

    SvaraRadera
  4. Å låter gott. Även jag har ett sådant gottebröd men det är ett julmustbröd��

    SvaraRadera
  5. Ibland blir det ekologiskt, dock inte alltid. Det var längesedan jag bakade bröd, men det är himla gott med hembakat.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  6. Gott! Skulle passa till julbordet. Men pepparkakor passar ju året runt egentligen.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  7. Åh vad gott med pepparkakssmak, blev jag jättesugen på :) men jag har aldrig bakat bröd med det i. Kram Suss

    SvaraRadera