Här hemma gillar vi hemkokt tomatmarmelad. Jag tror nog att den tillhör favoriten kanske på delad plats med apelsin marmelad förståss. Första gången jag smakade tomatmarmelad var på en gård på Österlen och när jag kom hem testade jag mig fram. Sedan dess har jag kokat den några gånger här hemma. Den är kanon lätt att göra och är som sagt supergod både till en festlig ostbricka som på en rostad macka på morgonen.
Tomatmarmelad
500 g tomater
250 g syltsocker
1 vaniljstång
Koka upp tomaterna så att det går att ta av skalet. Skala tomaterna och dela I bitar. Koka upp tomaterna tillsammans med den skrapade och delade vaniljstången så till tomaterna är till mos. Det går att mixa för en slätare marmelad. Tillsätt sockret och koka i minst fem minuter så att den stelnar då den svalnar. Hätta upp på väl rengjort burk. Låt svalna innan du sätter på lock och sätter in i kylen.
Lycka till!
Kram // A
Låter gott kram
SvaraRaderaDet där måste provas. Tack.
SvaraRaderaKram mamma c
Smarrigt :) kram Gunilla
SvaraRaderaDet måste jag testa, älskar både tomater och marmelad så det bör funka...
SvaraRaderaKram J
Älskar tomatmarmelad! Gjorde lite i höstas men den blev för söt! Sparar ditt recept...
SvaraRaderaHa en skön lördag!
Kram från Titti
Himmel vad mycket gott du gör. Kan inte du flytta hem till mig..hihi ;)
SvaraRaderaHa en underbar helg.
Kram Petra
Det lät gott. Ska nog prova att göra det där.
SvaraRaderaKram!
Färgen är för läcker på fotot. Smakar det hälften så gott så ... :)
SvaraRadera