söndag 23 juli 2017

SemesterJust i år har jag haft ett stort behov att bara vara och faktiskt försöka vara lite snäll mot mig själv och lyssna på mitt inre. Jag känner nog själv att jag har kört på lite väl mycket under våren. Jag har inte tagit mig tiden att stanna upp och tänka efter. Vi har inte haft något bokat i sommar (har helt enkelt inte orkat) och inte gjort något speciellt som är semesteråkaiväg relaterat. Jag har nog haft lite svårt för att acceptera det men ibland är det så det får bli. Jag har haft tid att tänka ikapp och fundera på mina helt egna tanka om vad jag vill och vad jag tycker och det var vad jag behövde just denna underbara sommar. Nu har jag ytterligare en vecka på mig att koppla av.
Nu i höst skulle jag däremot behöva fler semesterdagar så jag hinner göra allt det jag inte orkade men ville göra under sommarsemestern.

När det är semester får man sova länge och göra vad man vill, eller?
När det är semester får man fika och äta godis varje dag, eller?
När det är semester behöver man inte ta till några måsten och bara göra vad som faller en in, eller?
När det är semester får man lunka runt och runt igen om man vill, eller?
Tur jag börjar jobba igen snart och vem är "man" egentligen?


Vad är semester för dig?

Kram // A


29 kommentarer:

 1. Det är viktigt och tänka på sig själv. Lätt och glömma bort ibland. Jag vill göra saker hela tiden, så denna sommaren är verkligen bra för mig och bara gå hemma, jag är dålig på det, men måste lära mig varva ner.

  SvaraRadera
 2. Ha det så skönt på din sista semestervecka. Fortsätt att göra som du vill, då är det semester.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 3. Skulle kunnat vara jag som skrev ovan, för gud så igenkännande. <3 Här hade vi bara konserten på plans inbokat, nu 3veckor till av semestern och helt obokat. Både skönt å skrämmande men välbehövligt. Har ju kört på som en duracellkanin som sambon benämnt det under våren. Nu dags att landa å vila å få bort mitt tryck å onda i bröstet. Kramizz vännen <3

  SvaraRadera
 4. japp sådär är det så va rädd om dej njut o ta det lugnt sånt behövs kramar om

  SvaraRadera
 5. Tycker du tänker klokt! Var rädd om dig.
  Och..ja, man får äta kakor varje dag under semestern:-)

  Kram Cecce

  SvaraRadera
 6. Semester för mig är sovmorgnar (slippa vakna till mobilen 06.15). Semester för mig är att ladda upp batterierna med vila och roligheter. Semester för mig är att kunna unna sig ett glas rosé till middagen. Älskar't!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 7. Semester för mig är precis som du säger, att bara skrota omkring och göra vad man vill. Kram=)

  SvaraRadera
 8. Semester är att göra det man känner för och tycker är roligt...njut av sista veckan och ät kakor varje dag :) kram Gunilla

  SvaraRadera
 9. Det är viktigt att vara snäll mot sig själv och lyssna inåt. Lätt att allt skruvas upp av alla måsten som hänger som ok på axlarna.
  Jag tror det blir en varm och vacker sensommar i år. Då kan du passa på att göra det du längtar efter. Små och stora utflykter. Eller bara vara.
  Regnkram från Ystad

  SvaraRadera
 10. Man måste få vara och bara slappna av :)

  SvaraRadera
 11. Allt det du räknade upp får man göra under semestern, bara ha det skönt.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 12. att bara vara är viktigt :) vi reser iväg men har 3 v kvar att jobba :) yoga vill jag börja med :) kramis

  SvaraRadera
 13. Njut av din semester och gör precis vad du vill :)
  Kram

  SvaraRadera
 14. Ja eftersom jag är "egen" så finns inga 5 veckor semester...det blir dagar hit o dit. Är man hemma finns det alltid något som MÅSTE göras, du vet gräs, tvätt, disk. Semester är när jag får sätta mig på ett plan någonstans där bara en solstol och ett gäng böcker väntar! Jag ska också bli bättre på att "bara vara"...
  Fint och tänkvärt inlägg!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 15. ja man måste vara snäll mot sig själv. vara sin egen bästa vän alla dagar på året!

  SvaraRadera
 16. Du måste vara rädd om dig!!!

  För mig är semester att komma bort från både vardag och jobb. Många resor till att hitta ork blir det för mig. Det vore bättre att hitta den hemma dock... men snart är jag nog där jag också.

  SvaraRadera
 17. Anette, det var verkligen en glad överraskning att springa på dig på Emporia. Hoppas du har toppen goa sommar och semester dagar.
  Stor kram
  Petra

  SvaraRadera
 18. God morgon :)
  Semester är avkoppling, inga måsten, ta dagen som den kommer, sena kvällar, långa mornar. Men i år vart det inget av det utan bara stress och det gör mig ledsen att jag tog på mig så många måsten <3 Kram fina

  SvaraRadera
 19. Har flängt och farit ganska mycket denna semester. På sätt och vis är det skönt, för då kan man ju inte greja med en massa saker hemma. Fast ibland är det skönt att bara ligga i en solstol och slappa med en bok hemma i trädgården också. Det är på både gott och ont att åka iväg kan man säga.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 20. Sista veckan av ledighet här, lite känsla av att sommaren gled ur mina händer!!! Men jag ska skaka den av mig och suga musten ur de här sista lediga dagarna!!

  Sköt om dig, kram Jenny

  SvaraRadera
 21. Viktigt att bara vara och ta dagen som den kommer utan massa planer. Tyvärr är vi nog lite dåliga på det i alla fall jag, vill alltid att det ska hända massor. Men nu är jag igång och jobbar igen. Rutiner är inte fel det heller.
  Fin fredag till dig.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 22. Anette, vart har du tagit vägen. Saknar dig här.
  Kram Petra

  SvaraRadera
 23. Semester för mig är att resa. Så vi har just haft en rätt rejäl semester på ett par månader :-)

  Och ja - vem är den där "man" egentligen? Ibland brukar jag hävda att det är Anders - själv är jag "kvinna" :-D

  SvaraRadera
 24. Semester för mig är få chansen att varva ner och inte ha en massa inplanerat hela tiden. Kunna få ligga i solsängen en hel dag om vädret är fint och inte bli stressad över allt annat som ska göras. Skulle jag ha semester nu under hösten hade jag älskat att ta med kaffe ut i svampskogen och strosa omkring där :-)
  Kram.

  SvaraRadera
 25. Hej, hoppas du snart hittar tillbaka till bloggen och fick den vila du behövde. Kram

  SvaraRadera
 26. Gott Nytt år på dig Anette!
  Kram

  SvaraRadera
 27. Tittar in och önskar dig ett alldeles underbart 2018!

  Kram Jenny

  SvaraRadera