Jag älskar verkligen de söta lite grova digestivekexen. I går såg jag en vän som bakat egna och tänkte att det måste jag ju prova. De var faktiskt enkla att göra.
Digestivekex
2 dl havregryn
2 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 msk farinsocker
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
75 g smör
1 msk mjölk
Mixa havregrynen till mjöl i en matberedare. Tillsätt de torra ingredienserna. Tillsätt sedan smöret klickvis och till sist mjölken. Blanda till en deg. Kavla ut en 1/2 cm tjock platta och stansa ut rundlar med exempelvis ett glas. Grädda 10 minuter på 175 grader. Låt sedan stå kvar i avstängd ugn ca 30 minuter.
Tjing // A
Visste jag inte att man kunde baka, tack för tips! Kram Nilla
SvaraRaderaMåste jag prova .) kram Diana
SvaraRadera