Godmorgon eller för en del Godmiddag!
Jag har precis varit ute och luftat näsan, faktiskt skönt fast det är blåsigt. De har lovat mycket snö idag. Får se hur det blir idag.
Jag har precis varit ute och luftat näsan, faktiskt skönt fast det är blåsigt. De har lovat mycket snö idag. Får se hur det blir idag.
Doften från vörtbrödet som här bakades på Villavången i går sitter kvar.
Det var gott till frukost tillsammans med julskinka och senap (som mannen dukat upp).
Mums!
Vörtbröd
100 g smör
5 dl porter
5 dl julmust
100 g jäst
1,5 dl sirap
1 msk mald pomerans
2 msk mald ingefära
2 msk mald nejlika
1,5 msk salt
ca 15 dl rågsikt
Smält smör och tillsätt porter och julmust, värm till 37 grader. Häll i bunke och smula i jästen. Blanda till jästen har löst sig. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en smidig deg. Jäst under bakduk i 50 minuter. Forma 4 st bröd och lägg på en plåt. Pensla med olja mellan bröden. Jäs ytterligare 45 minuter. Grädda i ugn på 200 grader i ca 40 minuter.
Ni som är lediga (alla är ju faktiskt inte det, en del måste ju jobba även dessa dagar) passa på att njuta. Hoppas även ni som arbetar får chansen att njuta något i jul
Kram till er alla // A
Här snöar det, jiipiee, en vit jul, kan det vara sant.... Önskar dig o familjen en fin Jul. Julkramisar Tina
SvaraRaderaÅh vörtbröd som är så gott när man gör det själv! En riktigt god jul fina du! Kram Nilla
SvaraRaderaHär snöar det oxå :) hoppas det ligger kvar imorgon.
SvaraRaderaÖnskar er en riktigt GOD JUL! :)
Kram Verra
Åhh, mums ska jag prova stor julkram Diana
SvaraRadera