tisdag 29 januari 2013

Rullemackor

När jag står i affären och tittar på bröd så tycker jag oftast att vi provat allt och det mesta känns lite trist. Därför bakar jag en del bröd själv och provar gärna nya recept. Inte bara därför klart, jag älskar ju att baka också. Jag hitade ett recept på tunnbröd hos den här tjejen och tänkte att killarna gillar rullemackor så det måste jag prova.


 

Tunnbröd

1,5 l rågsikt
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
5 dl filmjölk
1,5 dl sirap

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Gärna i maskin. Tillsätt sirap och fil. Blanda till en kompakt men ändå kladdig deg. Gör små bollar stora som tennisbollar ca 25 stycken. Kavla ut till tunna, runda plattor. Grädda i torr stekpanna. Vänd när bröden liksom börjar bubbla.

Har ni inte provat detta och tycker om tunnbröd så rekommendrar jag detta varmt för detta blev jätte gott. Med smör och ost på....mums säger jag!

Tisdag redan och snart är januari månad slut. Vad hände? Det var ju jul nyss, eller?

Ha en riktigt bra dag.
Kram // A

8 kommentarer:

 1. Bakar nästan allt mitt bröd själv, både till killarna o mig själv som äter enl LCHF. Tycker allt blir så mycket godare med hembakat, sen håller jag med dig. Det är så himla roligt att baka. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 2. Håller med om att butikens bröd är så trist. du gav mig inspiration till att baka bröd istället. men jag har ingen stor matberedare, få se om det blir krångligt då?
  kram Nilla

  SvaraRadera
 3. Smarrigt! Och så rulla ihop det (ett måste) och ät! Jag är dålig på att baka själv, tycker oftast bara det är gott samma dag, möjligtvis dagen efter med men sen blir det så trist.

  SvaraRadera
 4. Det måste jag också prova någon dag! Låter gott!!

  Kram cecce

  SvaraRadera
 5. Jaa jak kan bara hålla med! Hittar aldrig något roligt bröd, tyvärr så bakar jag inte heller! Men det lät onekligen gott med tunnbröd!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Det lät gott.
  Det skall vi testa när vi kommer hem.
  Kram kram!!

  SvaraRadera
 7. Nybakt tunnbröd med smör och ost på är ljuvligt... Mmm :)

  SvaraRadera