Cheesecake med pepparkaka
Ca 20 st pepparkakor
2 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl grädde
200 g creamcheese
2 msk vaniljsocker
Krossa pepparkakorna i en påse med en kavel. Häll hälften av krosset i en form med avtagbar kant.Dela på äggulor och vitorna. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i en annan skål gulorna tillsammans med socker. Tillsätt vaniljsocker och creamcheese i gulorna. Vispa grädden för sig. Blanda grädden i äggulesmeten. Blanda till sist i vitorna. Häll över pepparkakskrosset. Strö sedan över sista krosset. Ställ i frys ca 5-6 timmar. Färdig att avnjutas.
En varning bör ges.....förbannat smarrigt!
Kram // A
Kram // A
Gud så gott det lät. Ska spara detta recept också. Den påminner mycket om min cheececake som jag bara äääälskar! Finns bland mina recept på bloggen. kul med lite variation och med pepperkaka på.
SvaraRaderakram Nilla
det var inte lika sött med pepparkaka som med digestive tyckte vi....riktigt gott.Kram
Raderadu när jag klickar på dina recept kommer jag inte in på dem? kolla vad som blivit fel. för du gör ju så många recept i min smak!
SvaraRaderakram Nilla
Tack för att du meddelade mig...nu ska det gå. Kram kram
RaderaCheesecake är gott det.. Kanske man ska göra en sån till helgen..
SvaraRaderaHa en bra kväll..
Maria..
Tycker jag absolut du ska prova. Kram
RaderaGottegrisar !! Mums va gott det lät :) kramis /G
SvaraRaderaJa visst... ;)) Kram
RaderaJag har också pepparkakor kvar, så det var ju en god ide!
SvaraRaderaKram Helena