Vilken dag anser ni är den stora semleätardagen?
Semlebullar
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl socker
3 tsk nystött kardemumma
1/2 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
Smält smör och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt.Häll över den smulade jästen i en bunke. Blanda. Tillsätt socker, salt, kardemumma och mjöl. Blanda till en smidig deg. Låt jäsa 40 minuter. Rulla lagom stora bullar(jag fick ut ca 30 stycken, ville inte ha för stora bullar). Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda på 200 grader i ca 10 minuter.
Denna gången blev det mjuka bullar i stället för skorpor :)
Vill man inte ha grädde i sina bullar så är de goda att äta som en slät bulle eller med smör och ost.
På tisdag då smäller det! MUMS!
SvaraRaderaFina släta bullar du fick. Tack för receptet!
Du ska ha en skön söndag!
KRAM Anna
Åh, så gott med egenbakade semlabullar!! Det blev köpta semlor för vår del idag :-) Ha en go söndagskväll!
SvaraRaderaJag har inte ätit någon semla idag. Tänker att det är idag som är semledagen men som vanligt tjuväter man ju mycket tidigare. Däremot har jag ätit en riktigt god chokladpaj som jag bakat. Recept kommer:-)
SvaraRaderaKram Cecce
Åh, semlor, ja det får bli på tisdag!
SvaraRaderaKramis Jenny
Oj vad duktig du är! Jag köper färdiga, jag är för lat för att ställa mig att baka! men de smakar säkert 100 gånger mer än köpta!
SvaraRaderaKram Helena
Mums, vi åt semlor förra veckan kram Diana
SvaraRaderaLækkert med hjemmelavede :-) det smager bare bedst...!
SvaraRaderaRigtig dejlig start på ny uge :-)
Kram
Blir nog till att baka i veckan för min del!
SvaraRadera