onsdag 22 januari 2014

Hamburgerbröd


Att göra egna hamburgerbröd är inte svårt och mycket godare än de köpta. De går att fylla med det mesta och är goda att äta som smörgås också om man vill det. Det är bara fantasin som sätter stopp för kreativiteten...... ;)

Hamburgerbröd 

16 st
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
2 tsk socker
1 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl

Smält smör, häll på mjölken och värm till ca 37 grader.Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan. Blanda  övriga ingredienser. Jäst i 30 minuter. 
Forma 16 st bröd något plattare än bullar. nagga med en gaffel och låt jäsa igen 30 minuter. Pensla sedan med mjölk och strö över sesamfrö. Grädda på 225 grader i ca 10-12 minuter.

Jag gjorde fiskburgare och det var super gott till.

Ha en helt underbar dag.
Kram // A 

10 kommentarer:

  1. Det kanske man ska prova! Håller med, de man köper är verkligen inget vidare!

    Ha en bra dag!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. De ser smarriga ut! Tur att de var goda som macka med för jag är inte så glad i hamburgare. :)

    SvaraRadera
  3. Allt man bakar själv är såå mycket godare än det köpta o dessutom får man den himmelska doften av nybakat på köpet. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Du är ju fenomenal på att baka! Gott o härligt! Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Och hemmagjorda hamburgare är ju riktigt gott...
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  6. Håller med, det är mycket godare med hembakade. De ser jättefina ut!
    Kram Jennifer

    SvaraRadera
  7. Å vad gott med egen gjorda burge bröd !!!
    För dom i affären är ju lite sisodär om man ska vara ärlig ;))

    Kram Thess

    SvaraRadera
  8. Det receptet får jag ju ta och skriva ned, vad smarrigt med hemgjort hamburger bröd.
    Tack för din goa kommentar hos mig.
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  9. God morgon =) Vad gott med hamburgebröd, hemmagjorda.
    Tack för receptet. Kramen

    SvaraRadera
  10. Vilket bra recept! Vi ska fira Måns som fyller 3 år på onsdag och i vår familj får man välja kalasmaten när man fyller. Vi ska grilla burgare och det kan ju vara lite gott med egna bröd. Tack för receptet och trevlig helg! Kram

    SvaraRadera