tisdag 21 januari 2014

Sova sova sova säng säng......


Jag har aldrig varit någon morgonmänniska. Jag kan vara uppe sent på natten utan problem och sen sova halva dagen. Jag trodde det skulle ändras när ungdomens år svalnat något. Jag gillar inte att sova länge för hela dagen försvinner. På helgerna ställer jag alltid klockan. Vi sover en tredjedel av dygnet och vi behöver mellan sex och nio timmars sömn per dygn (enligt vårdguiden). Jag har funderat på varför jag är tröttare på helgmornarna när jag är ledig än när jag ska i väg och jobba. Kan det vara för att jag då oftast sover fler timmar än mitt i veckan, jag behöver kanske inte så många timmar?!?
Vilka sömncykler har ni?

Nu är det i alla fall dags att lämna stugvärmen för att ge sig ut i en kall bil som ska köra till jobb. Brr....
Ha en bra dag.
Kram // A

12 kommentarer:

 1. Morgonmänniska är jag :) inte kväll...kram Diana

  SvaraRadera
 2. Här är en nattuggla till som hoppades på lite ändring på äldre dagar :-) Icke då! Fy för kalla bilar på morgonen :- Bläk! Ha en go tisdag!

  SvaraRadera
 3. Jag är pigg på morgonen, men ohhh så kvällstrött =)
  Min man är tvärtom. Kram så länge

  SvaraRadera
 4. Svårt att hitta sin balans. Jag är nog som du, jag hatar att gå upp tidigt men vill egentligen inte sova bort hela dagarna.
  Ha en bra dag.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Ibland undrar man vad det är för fel på en =) Jag går och lägger mig kl 22 nästan varje kväll och är lika trött när kl ringer 06.30. Man får väl hoppas att det går över. Ha en bra dag. Kram Carola

  SvaraRadera
 6. Kvällstrött och morgonmäniska är jag :) Lägger mig ca 22, för att sen kliva upp 05.20 till vardags. Helgerna blir hon ofta 00.00 för att sen sova till 08.00. Gillar att kliva upp och få en stund alldeles själv...
  Tisdagkram från Kate

  SvaraRadera
 7. Jag är egentligen en morgonmänniska men jag älskar att vakna tidigt, äta frukost sängen till morgon-tv å sen få somna om!!! Är sååå trött på kvällarna å har problem att vända på dygnet när jag är ledig. Hoppas att du vaknade till ordentligt innan du körde iväg i bilen....krams Maria ( fortfarande under täcket)

  SvaraRadera
 8. Kraam , idag är det KRAMENS DAG , så glöm inte att ge någon en kram idag :) Kram!

  SvaraRadera
 9. Jag har helt rubbad dygnsrytm... 1-2 gånger i veckan är jag vaken i över ett dygn på raken (när jag går på mitt nattpass). Sen har jag förmågan att ofta bara sova fyra timmar. För att sen lite då och då sova 10. Haha!
  Innan 25 var jag morgonmänniska, nu sover jag helst länge.

  SvaraRadera
 10. I mig bor i grunden en kvällsmänniska, skulle kunna sitta uppe hur länge som helst på nätterna. Men eftersom klockan ringer redan 5:30 på arbetsdagar så orkar jag inte så sent på kvällarna.. somnar vid 22:30. På helgerna blir det oftast ca 00:30 till ca 8-9.
  Men jag skulle nog må som bäst om jag sov 8 tim VARJE natt, även mitt i veckan. Men jag lyckas inte komma i säng redan halv tio.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Kvällsmänniska och jag måste sova minst sju timmar. Är väldigt mirgontrött!

  Kramar Anna

  SvaraRadera
 12. Går upp 5 på mornarna när jag ska jobba. Men helgerna sover jag som en gris fram till 11-12. Jag är ingen morgonmänniska! =D

  Sv: Visst är det gott och speciellt om man vart ute i kylan.
  Ha det gott

  SvaraRadera