torsdag 1 maj 2014

Nattjästa


I går satte jag en deg med nattjästa bullar så vi skulle få nybakat till dagens frukost. Jag vill gärna ha det extra mysigt med familjen innan jag åker.  Finns det då något bättre och godare än nybakat till frukost. Tror knappt det. Dessa blev riktigt bra och smidiga att göra. 

Nattjästa frukostbullar

1 pkt jäst
4 dl mjölk
2 dl yoghurt 
2 tsk salt
2 msk smält smör
Ca 13 dl vetemjöl

Smula jästen och blanda ut i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser men ta inte i allt mjöl direkt om i fall att det inte behövs. Blanda till en smidig deg. Dela degen i 16 bitar och forma till bullar och lägg på en plåt. Jag tog riven ost på en del, de andra behöll jag naturella. Lägg en handduk över och förvara i kylen. På morgonen , ta fram plåten och baka av i ca tio minuter på 200 grader. Njut av en härlig frukostbulle eller två.

Nu måste jag packa ut mig innan taxin kör.

Ha en fin första maj.
Kram // A


7 kommentarer:

  1. Vad smart att baka bullar över natten. Måste jag testa. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Fin du blev med markerade ögonbryn, snyggt! Det gör jättemycket tycker jag.

    Om jag skulle ta och överraska min familj med färska morgonfrallor i morgon.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Åh vad mysigt! Du är duktig du. Ha det nu riktigt skoj!

    SvaraRadera
  4. Å så gott, finns det något godare.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  5. Mums! Jag behövde ett nytt kalljäst recept. Hoppas du har en toppenhelg i Stockholm. Kram Stina

    SvaraRadera
  6. Vilken kanonide att jäsa över natten, och få nygräddat till frukost. :-) Kramizz Laila

    SvaraRadera
  7. Här blev det kalljäst också. Men jag bakade ut degen till en hel limpa. Men gott är det med nybakat till frukost.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera