Får jag lov att presentera min vän Herman. Han har stått och puttrat hos mig i dagarna tio nu och det är dags att gå vidare. Jag delar med mig av honom som den vän jag är. Till er som inte får en fysisk del av honom bjuder jag på receptet. Håll till godo av denna vänskapskaka av surdeg även kallad kedjebrevskaka. Den är både saftig och god också.
Herman
Dag 1 starten av Herman
2 dl mjölk
2 dl mjöl
2,5 dl socker
Dag 2 &3) rör om 2-4 ggr
Dag 4) mata honom med 2 dl mjölk 2 dl mjöl och 2,5 dl socker
Dag 5,6,7 &8) rör om 2-4 ggr
Dag 9) mata honom med 2 dl mjölk 2 dl mjöl 2,5 dl socker. Dela honom i fem lika stora delar och ge bort fyra till dina vänner. Den femte behåller du själv.
Dag 10) mata honom och baka honom. 1,5 dl olja 3 ägg 3 tsk bakpulver 2 rivna äpple 2,5 dl socker 3,5 dl mjöl 1 tsk salt 100 g hackad choklad 2 tsk kanel
Häll i stor smörad och bröad form. Baka av på 175 grader i ca 45 minuter.
Kommer ni håg denna kedjebrevskaka från 80 talet? Är det någon som har provat? Jag som har lite svårt att gå vidare (skämt och sido) tycker det är ganska kul. Så lättroad är jag :)
Kram // A
Jag har bakat många olika sorters bröd men aldrig surdegsbröd. Kanske dags att testa det nu ;) kram Suss
SvaraRaderaHar aldrig bakat surdegsbröd.
SvaraRaderaEn vän till mig är galen i det och bakar dom mest magiska bröd men jag har fått för mig att det är krångligt=))
Kanske skulle prova det här!
Kram Hannis
Jag fick aldrig Herman, men nu kan jag göra en egen!
SvaraRaderaJag bakar surdegsbröd då å då... det är gott men jag har aldrig skickat det vidare...
SvaraRaderaDet är lättare än jagtrodde att baka surdeg
kram Sandra
Tack för receptet. Har aldrig bakat denna sorten, men borde kanske prova :)
SvaraRaderaKram Pia
Jamen jisses, cirkulerar Herman fortfarande runt, han måste ju vara dögammal, ha, ha. Bakade mycket surdegsbröd förr, nu äter jag det inte längre, men gott är det. Kramisar Tina
SvaraRaderaHembakat surdegsbröd, det är ju värkligen alldels ljuvligt!
SvaraRaderaKram och tack för receptet