Jag är en
svagis då det kommer till bröd. Jag älskar bröd med ett gott smör på. Gärna
nybakat och gärna surdegsbröd som både är nyttigare och håller sig färskare
mycket längre. Jag har testat de flesta mixer som finns av surdeg och det är så
kul. Ibland gör jag också egna starter av surdeg och det är som att ta hand om
en ”vän”.
Surdegsgrund
100 g
ekologiskt vetemjöl
120 g vatten
20 g rivet
äpple
Koka upp
vatten och låt det svalna till 40 grader. Tillsätt resterande ingredienser och
häll upp i en burk med lock men skruva inte på locket. Låt stå i rumstemperatur
till den bubblar. Det brukar ta ett par dagar.
Då jag såg
att man kan prenumerera på surdeg så blev jag nyfiken direkt och skickade in min
prenumeration till www.surdeg.com.
Vill ni testa
så gå in på länken och kolla. Spännande va?
Ha en super fin torsdag (snart fredag).
Kram // A
Mums kram Diana
SvaraRaderaSurdegsbröd låter kul! Jag har haft en Herman som "inneboende" ett tag för några år sedan. Kram Stina
SvaraRaderaDenna typ av surdeg har jag testat men inte fått att fungera. Jag får testa med Herman istället. :) Kan man bara ha honom i söta grejer eller vanliga bröd fungerar med?
SvaraRaderaMums! Jag älskar att äta bröd och gärna surdeg, men inte att baka... Får nog bara inse det! hihi!
SvaraRaderaKram Malin
GOTT!!
SvaraRaderaDu skulle ha ett eget litet bageri!
KRAM Anna
Kan bara hålla med nybakat med smör på slår det mesta.
SvaraRaderaKram
Måste erkänna att det är en kul grej de där, får kanske med testa ;)
SvaraRadera