Nu börjas det att komma olika godsaker i trädgården. Av en del rabarber gjorde jag en super god marmelad. Att ta på ett digestive med brie och en klick marmelad...mmmm så gott så man kan smälla av! Jag och minsta sonen har full koll på flädern här utanför fönstret, snart finns det tillräckligt med blomster för att göra saft. Men än får vi vänta och det gör vi så gärna :)
Rabarbermarmelad
400 g rabarber
1 vaniljstång
300 g syltsocker
Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Koka i sönder tillsammans med delad vaniljstång i ca 15 minuter. Tillsätt syltsocker och koka ytterligare i två minuter. Häll upp i rengjord burk.
Ta vara på vad dagen har att ge.
Kram // A
Ta vara på vad dagen har att ge.
Kram // A
Gott om rabarber här hemma så det kanske blir marmelad här längre fram, kram Suss
SvaraRaderaJa visst finns det mycket läckerheter i trädgården. Jag väntar också på flädern.
SvaraRaderaKram Helena
Ljuvligt gott... :) Superhäftig tapet grabben fick. Tänk vad vi kvinnor kan!!!
SvaraRaderaTisdagskram från Kate
jag har ett stort fång rabarber hemma, som jag ska göra sylt, chutney, marmelad, saft och glas av. sååå gott!
SvaraRaderaWow, vilken idé! Har aldrig hört talas om marmelad på rabarber.
SvaraRaderaBrie och marmelad är så gott!
SvaraRaderaTyvärr har jag lyckats utrota vår
rabarber, plockade nog för hårt ett år.
Kramar/AM
Mmmm rabarber i alla former är bara sååå gott. Kramisar Tina
SvaraRaderaMums va gott! Bara för det så fick det bli lite ost och kex nu. Men jag hade inte mycket att välja på så det fick bli ädelost och digistive. Tack för tipset.
SvaraRaderaRabarber är ju så gott, ska nog försöka mig på att göra din marmelad. Såg också idag att flädern är på gång...
SvaraRaderakram Erika
Fläder ja....det kollade jag in igår när jag cyklade till jobbet, måste ju hitta nytt ställe, för mitt gamla strax utanför tomten, har kommunen skövlat bort. :-) Kramizz Laila
SvaraRaderaSå gott! Just det ja, rabarberna är väl klara nu? Måste ut i trädgården och kika i morgon :-) Det får väl bli en god paj här till helgen i så fall :-) Ha det gott!
SvaraRaderaMums! Gjorde din päronmarmelad! Ska även göra denna!
SvaraRaderaKram Anna
Jag gör också marmelad av mina rabarber, med ingefära i. Det blir också chutney, saft och många pajer :-P
SvaraRaderaKram J
Mm.. det låter verkligen gott! Tack för tipset!
SvaraRaderaHa en fin fortsättning på veckan!
Kram Marie