tisdag 3 juni 2014

Rabarbermarmelad


Nu börjas det att komma olika godsaker i trädgården. Av en del rabarber gjorde jag en super god marmelad. Att ta på ett digestive med brie och en klick marmelad...mmmm så gott så man kan smälla av! Jag och minsta sonen har full koll på flädern här utanför fönstret, snart finns det tillräckligt med blomster för att göra saft. Men än får vi vänta och det gör vi så gärna :)

Rabarbermarmelad

400 g rabarber
1 vaniljstång
300 g syltsocker

Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Koka i sönder tillsammans med delad vaniljstång i ca 15 minuter. Tillsätt syltsocker och koka ytterligare i två minuter. Häll upp i rengjord burk.

Ta vara på vad dagen har att ge.
Kram // A

14 kommentarer:

  1. Gott om rabarber här hemma så det kanske blir marmelad här längre fram, kram Suss

    SvaraRadera
  2. Ja visst finns det mycket läckerheter i trädgården. Jag väntar också på flädern.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  3. Ljuvligt gott... :) Superhäftig tapet grabben fick. Tänk vad vi kvinnor kan!!!
    Tisdagskram från Kate

    SvaraRadera
  4. jag har ett stort fång rabarber hemma, som jag ska göra sylt, chutney, marmelad, saft och glas av. sååå gott!

    SvaraRadera
  5. Wow, vilken idé! Har aldrig hört talas om marmelad på rabarber.

    SvaraRadera
  6. Brie och marmelad är så gott!
    Tyvärr har jag lyckats utrota vår
    rabarber, plockade nog för hårt ett år.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  7. Mmmm rabarber i alla former är bara sååå gott. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  8. Mums va gott! Bara för det så fick det bli lite ost och kex nu. Men jag hade inte mycket att välja på så det fick bli ädelost och digistive. Tack för tipset.

    SvaraRadera
  9. Rabarber är ju så gott, ska nog försöka mig på att göra din marmelad. Såg också idag att flädern är på gång...
    kram Erika

    SvaraRadera
  10. Fläder ja....det kollade jag in igår när jag cyklade till jobbet, måste ju hitta nytt ställe, för mitt gamla strax utanför tomten, har kommunen skövlat bort. :-) Kramizz Laila

    SvaraRadera
  11. Så gott! Just det ja, rabarberna är väl klara nu? Måste ut i trädgården och kika i morgon :-) Det får väl bli en god paj här till helgen i så fall :-) Ha det gott!

    SvaraRadera
  12. Mums! Gjorde din päronmarmelad! Ska även göra denna!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  13. Jag gör också marmelad av mina rabarber, med ingefära i. Det blir också chutney, saft och många pajer :-P
    Kram J

    SvaraRadera
  14. Mm.. det låter verkligen gott! Tack för tipset!

    Ha en fin fortsättning på veckan!
    Kram Marie

    SvaraRadera