onsdag 10 december 2014

Julgodis


Nu blir det mycket gott och sött innan jul. De lite mindre söta.....maten kan man ju inte förbereda än. Brukar ni göra mycket julgodis? Jag funderar ofta på varför jag gör det för det är ju inget fel på det färdiga som finns. Men det hör ju liksom till eller vad tycker ni? Oftast gör vi ju godis av annat godis. Här har jag bara smält mörk choklad och blandat i Rice Krispies.....Jag gillar när det krispar i tänderna och mörk choklad är ju gott (och helt ärligt så blev det choklad över efter biskvierna och inte går det att kasta inte).
Har ni något som ni alltid gör? Jag brukar göra knäck men inte är det många som äter av det. Men kola, jag måste göra kola. Det är ju gott......

Ha en fin dag.
Kram // A

11 kommentarer:

 1. Ja enligt gammal vana och tradition, så blir det lite hemmagjord julgodis här också. Men jag försöker att inte göra för mkt, annars blir det bara massa frosseri. Så knäck och chokladkola och fudge, är det som ska göras. :-) Kramizz Laila

  SvaraRadera
 2. Tycker det är mysigt just det där med att göra julgodis.
  Vi gör det tillsammans kvällen före julafton då alla samlas.
  Jag äter mest om jag ska vara helt ärlig=))
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Vi gör alltid knäck och lussekatter, fast katterna är ju till lucia och inte jul. Men det är våra enda måsten, allt annat är en bonus.

  SvaraRadera
 4. STOPP.... Jag kan komma och hjälpa dig äta upp knäcken!!!! Det är ju de absolut bästa på gottebordet, men drygast att göra.
  Tjoa när du är klar så kommer jag på stört!!! ;) ;)
  Kram Kate

  SvaraRadera
 5. Jag har inte gjort något julgodis ännu... Tänkte göra det i helgen, vet ju av erfarenhet att dom annars "råkar" ta slut innan jul.. *harkel* Ja om "någon" råkar hitta vart jag gömt dem;-)
  Kram K

  SvaraRadera
 6. Julgodiset är klart. Ett måste hemma hos oss är torgfia godis. Får göra flera omgångar för går åt hela tiden. Nu ska bara julklapparna handlas :)
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 7. Ett litet förslag gör gärna Rocky road he he ;) kramas //G

  SvaraRadera
 8. Eget julgodis är godast! Smörkolan är viktigast här ;)
  Sv: Vad härligt det hade vart att titta fram när våren kommit.
  Ha de gött =)

  SvaraRadera
 9. Nja inte så mycket men jag gör en chokladkola som är sååå god..
  Knäck är gott men jag misslyckas alltid och gör det inte mer

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 10. Hihi...Jag gör en "egen" variant av Ischoklad - Smälter ned vanlig Mjölkchoklad & lägger i formar fniss - Gôrgôtt ♡ ...

  /Kram

  SvaraRadera
 11. Ett måste är kulor av nougat som rullas in i mandelmassa, dessa kulor marineras sedan i cointreau några timmar och doppas sist i smält choklad och garneras av nåt fint strössel. Enkelt och mycket gott!!
  Kram J

  SvaraRadera