Jag gjorde mig till på min mammas födelsedag och bakade en liten goding som jag vet tillhör en av hennes favoriter. Det är en smarrig liten kondisbit.
Polynéer
Mördeg
2,5 dl vetemjöl100 g smör
0,5 dl socker
1 äggula
Nötfyllning
100 g hasselnötter
3 dl florsocker
2-3 äggvitor
Blanda samman Mördeg en. Låt vila i kyl ca 30 minuter. Kavla ut eller tryck ut som ett skal i ca 18 aluminiumformar. Mal nötterna. Bland med florsocker och äggvitor. Fyll formarna med nötblandningen 3/4 av formarna. Finns det mördeg över så skör remsor och korsa över nötblandningen. Grädda i ugnen i 10-12 minuter på 175 grader. Låt svalna. Förvara gärna i kyl.
Lycka till.
Kram // A
God morgon. Det uppskattades väldigt mycket att du "gjorde dig till". Kakorna var jättegoda och det tyckte Thomas också. Jag kan varmt rekommendera detta recept. Kram fr mamma
SvaraRaderaVilken fin present till din mamma! Det är så gott med småkakor <3
SvaraRaderaKRAM Anna
Åhh Det var längesedan jag såg sådana. jag önskade att min mamma skulle baka sådana när jag var barn, men det gjorde hon inte. Jag ska nog testa nu till jul. Kraaam Pia
SvaraRaderaOj så gott! Kram Camilla
SvaraRaderaSååå fint litet paket, sådant man vill ha som gå-bort-present och lämna över/få!! : )
SvaraRaderaDe där är syndigt goda. Sv de vita skåpen är köpta på Jysk, men jag har bytt ut handtagen på dem Kramisar Tina
SvaraRaderaMen vad fint med en personlig present!
SvaraRaderammmm så gott!
SvaraRaderaKram Sandra
Mmmmmums ;) kram Gunilla
SvaraRaderaVa fina de ser ut...som köpekakor :)
SvaraRaderaFiket på förra inlägget lät mysigt, kul med nya ställen.
Kram Kajsa