måndag 18 januari 2016

Gulaschsoppa


Vad passar bättre i denna vinterkyla än en värmande het soppa. Vi festade till det med en gulaschsoppa. Jag som fryser ända in i benmärgen blev lite varm i alla fall.

Gulaschsoppa 


1 kg grytbitar av oxytterlår
1 stor gul lök
1 stor röd paprika 
1 dl tomatpuré 
4 lagom stora potatisar
2 buljongtärningar (kött eller kalv)
1 l vatten
2 st lagerblad
1 msk paprikapulver
1 tsk timjan
1 tsk mald kummin
salt

Tärna köttet i mindre bitar och bryn i omgångar. Lägg över i en större gryta. Tärna lök och paprika och bryn mjukt. Häll över i grytan.  Bryn allt och tillsätt kryddor, tomatpuré och vatten + buljong. Låt koka ca 30 minuter, tillsätt tärnad potatis och koka ytterligare 10 minuter.
Servera gärna med en klick creme fraiche och ett gott bröd.

Önskar er en fortsatt bra måndag.
Kram // A 

7 kommentarer:

  1. Det är så himla gott! Vi gör det då och då här hemma.

    SvaraRadera
  2. Vi äter mycket soppa! Grymt gott!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Tack för recept. Det ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  4. Soppa är riktigt gott, särskilt denna årstiden.
    Tack för receptet
    Kram Pia

    SvaraRadera
  5. Älskar gulaschsoppa, brukar göra den på färs i stället för bitar av kött... Kram J

    SvaraRadera