fredag 1 april 2016

Silviakaka


Silviakaka

2 ägg
1,5 dl socker
1 dl vatten
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 
2 dl vetemjöl

Vispa ägg och socker, blanda i resterande ingredienser. Häll i en smord och bröad springform. Grädda på 175 grader i ca 20 minuter. 

Glasyr

75 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Smält smör och blanda i socker och vaniljsocker. Blanda till sockret är smält. Rör sist i gulan. Häll över den svalnade kakan och strö över kokos eller strössel.

En enkel men super god gammal goding.

Ha det super duper.....
Kram / / / 



13 kommentarer:

  1. Nästan godaste kakan ever!! Mums så god;) kram

    SvaraRadera
  2. Å så gott! Vi bakar alldeles för sällan vi:)!

    SvaraRadera
  3. Silviakaka är en favorit hos mig.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  4. Oh, jag har för mig att den var riktigt god!
    (kan ha smakat en sån för nåt år sedan)

    SvaraRadera
  5. Denna måste jag pröva någon gång. Så enkel men ändå festlig.

    SvaraRadera
  6. En gammal goding som är hur god som helst. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  7. Den var länge sedan! Så god! Tack för den... ska jag göra!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Ha, gjorde denna i dag fast i en liten långpanna och med lite choklad i glasyren.
    Kram mamma C

    SvaraRadera
  9. Vad smarrig den ser ut. Man blir riktigt sugen.
    kram

    SvaraRadera
  10. Åt i påskas och det är ju så gott :-)

    SvaraRadera
  11. Åhhh, den är väl god!!! Brukar göra den i långplåt och skära rutor!!
    Söndagskram från Kate

    SvaraRadera