onsdag 1 juni 2016

Rabarbermarmelad

Rabarbermarmelad

500 g rabarber
500 g syltsocker
2 tsk vanilj pulver

Skala och hacka rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull.  Tillsätt syltsocker och vanilj pulver. Koka i ca 7 minuter och häll upp i väl rengjorda glasburkar.
Superenkelt och spergott.

Brukar du koka egen marmelad?

Kram // A

8 kommentarer:

  1. Mmm..så gott. Älskar rabarber. Har aldrig gjort marmelad. Men detta måste jag prova. Tack för tipset.
    Ha en fin tisdag.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  2. Rabarbermarmelad är smasken.
    Kram mamma C

    SvaraRadera
  3. Nä inte marmelad men egen sylt gör jag och har till gröten eller jag kokar bara upp lite bär
    Sen klart

    Kram
    Sandra

    SvaraRadera
  4. Oh så gott, mums. Ohh man tackar, kul att du tycker det =D

    SvaraRadera
  5. Jag gör också en marmelad på rabarberna, men det är ingefära med i mitt recept. Så gott! Kram J

    SvaraRadera
  6. Aldrig gjort.. borde göra.. har så mycket rabarber att ta tillvara på. Tack för tips :)

    SvaraRadera