måndag 13 mars 2017

Pengar pengar pengarVi köpte vårt hus som då var en liten stuga när vi var ganska unga, det blev helt andra utgifter än tidigare och vi kunde inte slösa bort lönen på allt vi ville ha längre. Vi hade jobb båda men var kanske inte helt på det klara på vad allt kostade. Vi hade inte samma inkomst och inte heller samma utgifter varje månad. Jag kommer ihåg att vi en del månader hade bra med pengar över och då shoppade vi det vi ville ha för att nästa månad bli helt chockade över att elräkningen dök upp och var svinhög och just den månaden var inte inkomsten lika stor. Panik och det är inget som kan få mig på så dåligt humör som just känslan av att "vi har inga pengar". I dag har vi hittat ett sätt som passar oss att hantera inkomster och utgifter och har mer planerad koll på vilka utgifter som ligger närmast i tiden.  Det är ju så att pengarna räcker inte till allt tyvärr. Men även om vi känner oss gamla nog att kunna hantera vår ekonomi så vet man aldrig vad som kan hända. Det är ett av skälen till att jag valt att skriva detta med Flexlimit, men åsikterna är såklart mina med mina egna ord. Som jag tänker idag hade jag inte tagit ett lån eller en kredit för att åka på semester eller köpa den där väskan som jag gärna vill ha men om kylen går sönder och sparpengar gått åt till annat då är det bra att det finns företag som Flexlimit där jag  snabbt kan få hjälp med ett nödvändigt köp för att sedan betala i mitt tempo. Jag är inte spara och gillar att pengarna rullar haha men jag är absolut inte slösa. Mina pojkar skulle nog kalla mig snål men det kan jag bara inte gilla även om jag är lite dumsnål ibland. Men idag är mina dyrare inköp väl genomtänkta och semester åker vi på när vi har pengar till det och vill. Jag vet att pengar inte är allt och att vi inte mår bättre eller blir gladare av pengar men ibland är det bara nödvändigt att ha de där pengarna.

Hur tänker du kring dyrare inköp och semester?


Kram //  A


12 kommentarer:

 1. Det man har lånat till någon gång har varit när man köpt ny bil. Har aldrig lånat för att åka på semester. Har nog sparat till det mesta som det inte funnits pengar till.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Här sparar vi men lånar när huset behöver fixas eller till en ny bil kram

  SvaraRadera
 3. Tänkvärt inlägg! Ja du pengar ja, bra att ha oftast...nu när vi bara hyr så räcker pengarna mindre. Dyr hyra och längre resor gör att man får snåla lite! Men jag köper aldrig på krita, sällan smink och kläder...semester måste man ju ha så den prutar vi inte på :)
  Men en lottovinst skulle sitta fint ha ha!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Alltid spara först och handla sen, förutom vid ex bil- eller bostadsköp då vi lånar. Kram J

  SvaraRadera
 5. Spara först vill jag säga :) Men visst blir det en del spontan köp ändå. Men jag tänker verkligen efter innan jag handlar, behöver jag verkligen detta.
  Bra inlägg :) Ha en fin fredag. Kram

  SvaraRadera
 6. Jag har aldrig varit i den sitsen att jag behöver låna till akuta saker eller till vardagen eller ens till semestern. Jag har alltid haft buffert. Att låna småsummor till ränta 7,4% eller vad det var och det var säkert inte den effektiva... gör att man kastar massor av pengar i sjön. Det skulle aldrig falla mig in. Lika tokigt som sms lån faktiskt. Spara först och helst innan säger jag.

  SvaraRadera
 7. Vi har gjort en budget över alla utgifter och lägger undan en viss summa till det så att när räkningen kommer finns pengarna där. Sen har vi sparkonton till tråkiga utgifter och till roliga utgifter 😊 När det gäller renovering har vi tagit lån då vi ändå ser det som något som kan ge en vinst (förhoppningsvis)
  Jag är helt klart duktigare på att spara om jag vet vad det ska gå till.

  SvaraRadera
 8. Vi byggde vårt hus 1989. Minns när jag hojtade, lås räntan!! Den är bara på 13%. Herregud vilka räntor. Många fick lämna sina hus. Idag 1,5% ränta =)) Jag var ensam i tre år med mina barn i huset. Då fick vi snåla. Tog bilen till Öland och vi tältade. Vi hade jättemysiga semestrar som vi pratar om än idag. Att ha gott om pengar är inget man ska ta för givet. Men det är tufft när man inga pengar har.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 9. Pengar är inte allt - men den är en hel del, en stoooor del! Jag är mitt emellan spara & slösa ;)
  Söndagskram från Kate

  SvaraRadera
 10. Pengar betyder en hel del tyvärr. Fast dyra utlandsresor är inget jag prioriterar. Åker hellre lite oftare på småturer här i Sverige, som hotellvistelse ett par nätter och restaurangbesök ibland. Bättre ha kul lite oftare än att kasta ut en förmögenhet på en utlandsresa.

  Vårat avlopp i källaren blev det stopp i nu, så hela golvbrunnen behöver bytas ut. Kan bli en dyr historia. Vi har lite sparat, men behöver kanske komplettera med ett lån. Får väl se.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Spara först och handla sen.
  Önskar dig en bra start på veckan.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 12. Jag brukar spara och sedan handla =) STOR KRAM!

  SvaraRadera