måndag 10 april 2017

Björnbärssylt

Björnbärssylt

500 g björnbär
250 g syltsocker
1 tsk vaniljpulver

Lägg bären i en kastrull och koka till de har kokat sönder. Tillsätt socker och vaniljpulver. Koka i ca fem minuter. Häll upp på en väl rengjord burk. Låt svalna utan lock.

Gör ni egen sylt? Det är busenkelt och smakar så mycket mer än den vi köper i affären. Jag har en del bär i frysen som jag skulle behöva bliv av med och då är det suveränt att koka sylt tycker jag. Gott till gröten, i bakverk, på mackan eller varför inte på en våffla eller en pannkaka.

Ta han om varandra.
Kram // A 

2 kommentarer:

  1. Min gubbe var tokig i att göra sylt på alla bär vi hade i vår trädgård.
    Kram Mamma C

    SvaraRadera
  2. Här i Karlskrona växer det helt galet med vilda björnbär, plockade säkert 25 liter förra sommaren. Godaste sylten till plättar och pannkaka...
    Ha en fortsatt fin vecka nu!
    Kram från Titti

    SvaraRadera