Citronmazariner
2 dl vetemjöl
100 g smör
1 äggvita
2 msk socker
100 g sötmandel
1 dl socker
Skal av 1 citron
50 g smör
2 ägg
Florsocker
Saft av citronen
Blanda mjöl, smör, socker och äggvitan i en matberedare och blanda till en jämn deg. Kavla ut och forma rundan plattor. Klä folieformar eller mazarinformar. Ställ svalt.
Mixa mandel till nästan ett mjöl. Tillsätt socker och citronskal. Blanda i smör och ägg. Blanda till en jämn smet. Fyll formarna till en tredjedel och grädda på 175 grader I ca 20 minuter. Låt svalna. Blanda lite citronsaft och ev. Gul karamellfärg med florsocker till en lagom tjock glasyr. Bred på de svalnade mazarinerns. Låt stelna och förvara i kyl.
En "oldie" kondisbit med ny smak. Frisk och god.
Kram // A
Älskar mazariner!
SvaraRaderaGlad Påsk! :)
Då måste du prova dessa. Riktigt goda. Kram kram
RaderaÅh, så mycket godsaker du bakar. Önskar att jag var lika duktig. Ser smaskens ut.
SvaraRaderaGlad påsk på dig!
Mums, sp gott.
SvaraRaderaKram Mamma C
GLAD PÅSK
Så gott. Det blir säkert jättefräscht med citronsmak. Mums, måste nog testa. Ha en fin långfredag. Kram Annika
SvaraRadera