fredag 14 april 2017

Citronmazariner



Citronmazariner

2 dl vetemjöl
100 g smör
1 äggvita
2 msk socker

100 g sötmandel
1 dl socker
Skal av 1 citron
50 g smör
2 ägg

Florsocker
Saft av citronen


Blanda mjöl, smör, socker och äggvitan i en matberedare och blanda till en jämn deg. Kavla ut och forma rundan plattor. Klä folieformar eller mazarinformar. Ställ svalt. 
Mixa mandel till nästan ett mjöl. Tillsätt socker och citronskal. Blanda i smör och ägg. Blanda till en jämn smet. Fyll formarna till en tredjedel  och grädda på 175 grader I ca 20 minuter. Låt svalna. Blanda lite citronsaft och ev. Gul karamellfärg med florsocker till en lagom tjock glasyr. Bred på de svalnade mazarinerns. Låt stelna och förvara i kyl. 

En "oldie" kondisbit med ny smak. Frisk och god.
Kram // A 

5 kommentarer:

  1. Älskar mazariner!
    Glad Påsk! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då måste du prova dessa. Riktigt goda. Kram kram

      Radera
  2. Åh, så mycket godsaker du bakar. Önskar att jag var lika duktig. Ser smaskens ut.

    Glad påsk på dig!

    SvaraRadera
  3. Mums, sp gott.
    Kram Mamma C
    GLAD PÅSK

    SvaraRadera
  4. Så gott. Det blir säkert jättefräscht med citronsmak. Mums, måste nog testa. Ha en fin långfredag. Kram Annika

    SvaraRadera