lördag 10 juni 2017

Brysselkex



Men hur gott är det inte med ett smörbakat brysselkex? En liten enkel goding och så är den ju en torris och det gillar jag. Men varför heter denna kaka just Brysselkex tro? Det finns säkert en mycket logiskt förklaring till det. Vill ni ha receptet?

Brysselkex

4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Karamellfärg och strösocker
Blanda alla ingredienser i en matberedare. Blanda lite strösocker och karamellfärg. Häll ut på bakvänt och rulla degen i sockret. Rulla till en lång rulle och sätt i kyl en stund. Skär sedan cm tjocka skivor och lägg på plåt. Grädda ca 10 minuter på 175 grader. Förvara i plåtburk eller i frysen.

Vilken är din favorit?

Kram // A 

6 kommentarer:

  1. Oj så fina! Inte bara läckra för smaklökarna utan även för ögonen.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  2. Din farmor kallade dessa för
    123kakor.

    SvaraRadera
  3. Fina och goda säkert. Jag är ju ingen kakälskare direkt men bondkakor kan jag tycka är gott om vi pratar torrisar. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. åh såna är så goda! Min farmor gjorde alltid såna när vi var barn

    SvaraRadera