Vetebullar med nötkräm
50 g jäst
5 dl mjölk
ca 13 dl vetemjöl
2,5 dl socker
200 g margarin
1,5 tsk salt
Fyllning
200 g mandelmassa
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl sirap
1 ask nötkräm
Smält margarin och häll på mjölken, värm till 37 grader. Häll över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda till en smidig deg. Jäs i ca 30 minuter. Blanda under tiden till fyllningen. Dela degen i två delar. kavla ut som kanelbullar och bred på fyllningen. rulla i hop och dela till bullar och lägg i form. Jäs ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda på 175 grader i ca 12 minuter.(urreceptet kommer från tidningen "Hembakat")
Gott gott i gott gott!
Redan torsdag och helgkänslorna börjar så smått smyga sig på.....lite galet faktiskt.
Tycker ni inte?
Ha det allra bäst.
Kram // A
Jag tycker precis som du att hemmabakat snabbt blir torrt. Toppen då med ett recept som klarar sig! Och nötcreme i, det är ju sååååå gott!
SvaraRaderaVet du! Idag ska jag göra en smulpaj på äpplen, svartavinbär o hasselnötter! Eget recept i huvudet! Håll tummarna!
SvaraRaderaFin torsdag till dig! KRAM Anna
Mmmm det låter gott. Jag önskar dig lycka till....och tvekar inte ett dugg på att det inte blir bra. Kram kram
RaderaMUMS och så spännande med nötcreme i! Ser jättegoda ut :)
SvaraRaderaSv: Tack fina Annette!
Ha en härlig torsdag <3 Jennie
Vilka goda bullar. jag gjorde äppelpaj idag.
SvaraRaderaKram helena
O killarna som älskar nutella, måste testas. Kramisar Tina
SvaraRaderaSå
SvaraRaderaMycket gott du har bakat!
Idag har jag känt mig som du gjorde igår... Full fart framåt men ändå med ett härligt lugn där allt klaffar ;-)
Kram Sandra
Bullarna ser goda ut!
SvaraRadera