torsdag 29 augusti 2013

Tunga nötbullar

Jag har ju glömt att berätta att jag visst bakade i helgen. Det blev av redan i fredags...kunde inte vänta längre. Jag provade ett nytt recept på vetebullar som var något "tyngre" och var goda i hela två dagar efter de var nybakta utan att frysas. Hembakat blir lätt torrt direkt tycker jag.


Vetebullar med nötkräm

50 g jäst
5 dl mjölk
ca 13 dl vetemjöl
2,5 dl socker
200 g margarin
1,5 tsk salt

Fyllning

200 g mandelmassa
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl sirap
1 ask nötkräm

Smält margarin och häll på mjölken, värm till 37 grader. Häll över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda till en smidig deg. Jäs i ca 30 minuter. Blanda under tiden till fyllningen. Dela degen i två delar. kavla ut som kanelbullar och bred på fyllningen. rulla i hop och dela till bullar och lägg i form. Jäs ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda på 175 grader i ca 12 minuter.(urreceptet kommer från tidningen "Hembakat")
Gott gott i gott gott!

Redan torsdag och helgkänslorna börjar så smått smyga sig på.....lite galet faktiskt.
Tycker ni inte?

Ha det allra bäst.
Kram // A


8 kommentarer:

  1. Jag tycker precis som du att hemmabakat snabbt blir torrt. Toppen då med ett recept som klarar sig! Och nötcreme i, det är ju sååååå gott!

    SvaraRadera
  2. Vet du! Idag ska jag göra en smulpaj på äpplen, svartavinbär o hasselnötter! Eget recept i huvudet! Håll tummarna!

    Fin torsdag till dig! KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmm det låter gott. Jag önskar dig lycka till....och tvekar inte ett dugg på att det inte blir bra. Kram kram

      Radera
  3. MUMS och så spännande med nötcreme i! Ser jättegoda ut :)
    Sv: Tack fina Annette!
    Ha en härlig torsdag <3 Jennie

    SvaraRadera
  4. Vilka goda bullar. jag gjorde äppelpaj idag.
    Kram helena

    SvaraRadera
  5. O killarna som älskar nutella, måste testas. Kramisar Tina

    SvaraRadera

  6. Mycket gott du har bakat!
    Idag har jag känt mig som du gjorde igår... Full fart framåt men ändå med ett härligt lugn där allt klaffar ;-)

    Kram Sandra

    SvaraRadera