Potatis och purjulökssoppa
1 hel purjolök
2 hackade gula lökar
1,5 l vatten
ca 1 kg potatis
3-4 hönsbuljongtärningar
1 liten brk creme fraiche
salt och peppar
Hacka / skiva båda löksorterna och bry med en klick smör i en gryta. Häll på vatten och lägg i buljongen. Låt koka upp. Tärna potatisen och tillsätt i buljongen. Koka ca 10 minuter. Tillsätt creme fraiche och kryddor. Servera med ett gott bröd.
Eftersom det är torsdag OCH kladdkakansdag så varför inte festa till det med en god kladdis till efterrätt. Recept på det hittar ni här.
Ha en riktigt bra torsdag.
Kram // A
Den låter helt okej. För att vara soppa då. ;)
SvaraRaderadet är också en av mina favoritsoppor... Kladdkaka ja det är absolut en favorit!! Tur att det finns "kladdkakadagar" hihi
SvaraRaderaKram Sandra
Jag hörde det, att det är kladdkakansdag idag. Visste inte att den också hade en egen dag. Om jag inte vore å vansinnigt trött efter en tuff 10 timmars arbetsdag skulle jag genast göra en. Men jag ska inte klaga....Min yngsta dotter hade bakat chokladbollar. ( undrar om dom också har en egen dag) krams Maria
SvaraRaderaVi är en soppälskande familj o äter det ofta under den kalla årstiden. Nope ingen kladdis idag. Kramisar Tina
SvaraRaderaNää vet du soppa är inte min grej heller.
SvaraRaderaMen den där formfranskan du gjort där emot skulle jag inte ha det minsta emot ;)))
Kramar
Thess
Men du! Detta är även min favoritsoppa! MUMS!!
SvaraRaderaFast jag har ingen gul lök och hönsbuljong. Jag tar en pressad vitlöksklyfta och grönsaksbuljong. SÅ GOTT!!
KRAM Anna
soppa och efterätt passar liksom ihop:) så gott med purjolöksoppa ! Kram Nilla
SvaraRaderaGott med soppa på hösten kram Diana
SvaraRaderaÅhh! Jag som ääälskar soppa! (Men äter det alldeles för sällan!!)
SvaraRadera