Jag vet inte men jag tror inte det finns mycket som är godare i alla fall. Ett gott smör och en ny mumsig ost på...oj oj säger jag bara. Nackdelen med hembakat är att det är ju inte lika gott dagarna efter, möjligen dagen efter men sen blir det väl torrt. Jag brukar skiva upp brödet när jag bakar och frysa in några skivor i var påse, då behöver vi inte ta upp ett helt bröd.
Franskbröd
50 g jäst
25 g margarin /smör
5 dl vatten
1,5 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Smält smör och värm tillsammans med vattnet till 37 grader. Häll över jästen. Tillsätt salt och vetemjöl. Bland till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter. Forma till två limpor (jag har bakat mina i smorda sockerkaksformar). Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med ägg och strö på vallmofrö. Grädda på 200 grader i ca 25 minuter.
Njut när det fortfarande är ljummet......underbart!
Tjingeling, ha en bra onsdag.
Kram // A
Men åh vad gott det ser ut att vara! Du har fått det luftigt och fint med, inte det lättaste när man gör själv!
SvaraRaderaJag skulle nog kunna sätta i mig hur många skivor som helst av hembakat ljummet bröd med god ost på...
SvaraRaderaSå gott!
Kram Sandra
Så gott! Håller med, detta är det bästa :)
SvaraRaderaVisst var mobilerna söta! Hihi :)
Hoppas att du haft en fin dag <3 Jennie
Mmmm finns inget godare än hembakat. Kramisar Tina
SvaraRaderaHembakt bröd är ju såå gott! När smöret och osten smälter...slurp!
SvaraRaderaDock väljer jag helst grövre mjölsorter än vetemjöl. Tycker det blir väl..."tamt". ;)
Nybakat bröd och en riktigt god stark ost! MUMS!
SvaraRaderaKRAM Anan
Så gott, det tråkiga är väl att man helst vill äta upp det direkt.
SvaraRaderaHa en skön torsdag. Kram Malin
Hembakat bröd är mums :) kram Diana
SvaraRadera