onsdag 6 november 2013

När njutning är som bäst

Finns det något godare än hembakat, nybakat franskbröd?
Jag vet inte men jag tror inte det finns mycket som är godare i alla fall. Ett gott smör och en ny mumsig ost på...oj oj säger jag bara. Nackdelen med hembakat är att det är ju inte lika gott dagarna efter, möjligen dagen efter men sen blir det väl torrt. Jag brukar skiva upp brödet när jag bakar och frysa in några skivor i var påse, då behöver vi inte ta upp ett helt bröd.


Franskbröd

50 g jäst
25 g margarin /smör
5 dl vatten
1,5 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Smält smör och värm tillsammans med vattnet till 37 grader. Häll över jästen. Tillsätt salt och vetemjöl. Bland till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter. Forma till två limpor (jag har bakat mina i smorda sockerkaksformar). Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med  ägg och strö på vallmofrö. Grädda på 200 grader i ca 25 minuter.
Njut när det fortfarande är ljummet......underbart!

Tjingeling, ha en bra onsdag.
Kram // A

8 kommentarer:

  1. Men åh vad gott det ser ut att vara! Du har fått det luftigt och fint med, inte det lättaste när man gör själv!

    SvaraRadera
  2. Jag skulle nog kunna sätta i mig hur många skivor som helst av hembakat ljummet bröd med god ost på...
    Så gott!

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  3. Så gott! Håller med, detta är det bästa :)

    Visst var mobilerna söta! Hihi :)

    Hoppas att du haft en fin dag <3 Jennie

    SvaraRadera
  4. Mmmm finns inget godare än hembakat. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  5. Hembakt bröd är ju såå gott! När smöret och osten smälter...slurp!
    Dock väljer jag helst grövre mjölsorter än vetemjöl. Tycker det blir väl..."tamt". ;)

    SvaraRadera
  6. Nybakat bröd och en riktigt god stark ost! MUMS!

    KRAM Anan

    SvaraRadera
  7. Så gott, det tråkiga är väl att man helst vill äta upp det direkt.
    Ha en skön torsdag. Kram Malin

    SvaraRadera
  8. Hembakat bröd är mums :) kram Diana

    SvaraRadera