tisdag 9 december 2014

Biskvier


Detta är ju en smarrig liten delikatess som man kan variera med i smak. Jag gjorde med smak av vanilj och choklad och den var poppis. Jag kan berätta att "mina råttor" här hemma i skåpen tyckte de var så goda att de  faktiskt är slut.......

Biskvier

275 g mandelmassa
1,5 dl socker
2 st äggvitor

Blanda mandelmassa och socker så sockret går in i massan och tillsätt vitorna. Blanda till en jämn smet. Klicka eller spritsa ut på plåt med avstånd då de flyter ut en del. Grädda på 175 grader i ca 15 minuter.

250 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
2 msk kakao
2 äggulor

Blanda och bred ut på undersidan av bottnarna som svalnat. Ställ en stund i frysen.
Doppa sedan  smält gärna mörk choklad.

Önskar en en underbar dag.
Kram // A

12 kommentarer:

  1. Jag tycker ju att bottnarna är godast ;) kram //G

    SvaraRadera
  2. Mmm..vad smarrigt. Vad sött med dom små snöflingorna.
    Ha en bra dag.
    Kram Petra

    SvaraRadera
  3. Nr 1 - Vad gott!!!!
    Nr2 - Vad sött med blomma uppepå!!

    Jag har aldrig bakat bisvier själva, men de är ju så goda att äta...så jag förstår att de är slut.

    Kram Kajsa

    SvaraRadera
  4. Jag sällar mig till råttorna, jag
    vill också ha en biskvi. Så gott!
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  5. Vaniljsmörkräm är min favorit att ha i, tycker det kan bli lite intensivt med choklad i. Har sett ett konditori som har päronkräm i, det har jag inte testat men det låter fräscht.

    SvaraRadera
  6. Dom ser riktigt goda ut!
    Fin bild
    Kram
    Sandra

    SvaraRadera
  7. Är det något jag har svårt att låta bli så är det biskvier mums så gott! Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  8. Mums vad gott, tack för det :)
    Kram Pia

    SvaraRadera
  9. Jag älskar verkligen biskvier! Kan du skicka hit ett par stycken??;-)
    Kram

    SvaraRadera
  10. Jisses så gott, försvinnande gott skulle jag vilja påstå... ;)
    Själv skulle jag gömma dom... för att äta opp dom alldeles själv!!
    Kram Kate
    PS. Osten möglar inte under lagringen! Prova...

    SvaraRadera
  11. Biskvier är mina favoriter på kakbordet, försvinnande goda. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  12. Ååååå dessa ska jag minsann med göra :)

    SvaraRadera